Opiskeluretriitti maanantaisin ja perjantaisin klo 12-14

Liity tästä opiskeluretriittiin!

(Linkki avataan noin 15 minuuttia ennen opiskeluretriitin alkamista.)

Kevään viimeinen opiskeluretriitti pidetään 20.5., jonka jälkeen retriitit jäävät kesätauolle ja jatkuvat jälleen syyslukukaudelle 2024. Tarkemmat tiedot päivitetään tälle sivulle kesän jälkeen.

Mikä ihmeen opiskeluretriitti?
 

Opiskeluretriitissä jokainen osallistuja työskentelee oman oppimistehtävän, esseen tai tentin parissa ja retriitin vetäjä huolehtii työskentelyn tauotuksesta. Retriitistä on hyötyä aloittamiseen, keskittymiseen ja opiskeluun syventymiseen. 

Retriitissä työskennellään Fokuskellon avulla. Työskentelyaika kestää 25 min, jonka jälkeen pidetään 5 min tauko. Jos haluat ottaa ajastimen käyttöön muutoinkin, löydät sen Työterveyslaitoksen Fokuskello ja ajastin- sivulta.

Miten valmistaudun opiskeluretriittiin?

Pohdi jo etukäteen, minkä tehtävän parissa työskentelet. Mieti, mikä on päivän tavoitteesi. Muistathan kuitenkin kohtuuden tavoitteen luomisessa. Tarvitset osallistumiseen tietokoneen sekä opiskeluusi tarvitsemasi materiaalit kuten tenttikirjan tai lähdemateriaalit. Varaa halutessasi myös vesipullo sekä pientä välipalaa.  

Kuinka pääsen mukaan?

Kirjaudu ensin koulun tunnuksilla Office 365-palveluun. Opiskeluretriitti pidetään Microsoft Teamsissa ja mukaan pääset klikkaamalla tämän sivun alussa olevaa linkkiä. Liity käynnissä olevaan kokoukseen (kameran kuvake edessä).

Hyvä tietää!

Retriitti toteutetaan Teamsissä, mutta siellä ei tarvitse puhua, eikä avata videoyhteyttä.  Opiskeluretriitti on kuitenkin julkinen tapahtuma, eli mukaan voivat tulla kaikki Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat. Näin ollen osallistujat näkevät toistensa nimet ja kokouksen chat-keskustelut.